Club Brugge haalt zwaar uit in IJsland

Print
REYKJAVIK - Club Brugge zat twee weken geleden al, bij manier van spreken, in de trommel van de loting van de eerste ronde om de Uefacup. Donderdag voegde het aan de 4-0 cijfers uit de heenmatch nog een logische 1-6 zege toe. De knappe gelijkmaker van de getormenteerde Lembi en de (nieuwe) vroege vervanging van Ceh sprongen daarbij in het oog.
BR>
De IJslandse hoofdstad Reykjavik is niet bepaald de meest swingende plaats ter wereld. De komst van Club Brugge kon daar donderdag geen verandering in brengen. Zowel blauw-zwart als gastheer IA Akranes verklaarden vooraf dat de eigen competitiematch dit weekend veel belangrijker is. Beide teams ondergingen nogal wat wijzigingen, Sollied zette er zoals aangekondigd liefst zeven nieuwe gezichten in.

De 150 dapperen die zich de return in het Laugardalsvollur-stadion getroostten, kregen al na drie minuten waar voor hun geld. Bij de eerste corner mocht Karvelsson het leer ongehinderd aan de eerste paal tegen de netten deviëren (1-0). Het was kenmerkend voor de slappe prestatie die de Brugse type-defensie van vorig seizoen neerzette. Het uitverdedigen was vaak problematisch, de misverstanden legio. De betere combinaties waren aanvankelijk zelfs voor de IJslanders.

Duarte
Het veldoverwicht was evenwel voor Club en Martens liet zich met een solo en een hard schot in positieve zin opmerken. Dat laatste leidde de gelijkmaker in. Ceh met de verre hoekschop, en uitgerekend de gefrustreerde Lembi met de knappe volley: 1-1.

En hoe bracht de onuitgegeven aanval het er verder vanaf? Duarte toonde zich een targetman met voetballende kwaliteiten maar de Braziliaan was tegelijk ook veel te statisch. Sillah kon evenmin overtuigen, maar het was Ceh die het gelag betaalde. De Sloveen vond andermaal zijn draai niet en moest al na 35 minuten een vernederende wissel ondergaan. Mendoza kwam de spits versterken, Sillah zakte naar het middenveld.

Club nam nu de match nadrukkelijk in handen. Zonder al te veel inspanningen kwam Akranes er niet meer aan te pas. Een kopbal van Lembi werd van de lijn gekeerd, Mendoza mikte een vrijschop rakelings over. Englebert zorgde voor de logische 1-2. Van Der Heyden, de ingevallen Verheyen en Mendoza diepten de kloof nog uit tot 1-5, Martens tekende voor de slotscore: 1-6.

Scheidsrechter: Gilewski (Polen).
Toeschouwers: 150.
AKRANES: Gunarsson (58' P. Jonsson); Sigursteinsson, Leosson, G. Jonsson, Karvelsson; Valgeirsson (55' Gualaugsson), Steinsson, Adalsteinson; Henriksson, Hjartarson (71' Gunnlaugsson), G. Sveinsson.
CLUB BRUGGE: Nemec; De Cock (70' Clement), De Brul, Lembi, Van Der Heyden; Simons, Englebert, Ceh (35' Mendoza); Martens, Duarte (65' Verheyen), Sillah. Doelpunten: 3' Karvelsson 1-0, 25' Lembi 1-1, 65' Englebert 1-2, 72' Van Der Heyden 1-3, 76' Verheyen 1-4, 83' Mendoza 1-5, 89' Martens 1-6.
Gele kaarten: 36' De Cock (fout), 48' Leosson (fout).