Standard wint ook terugwedstrijd tegen Vardar

Print
LUIK - Eind vorig seizoen werd het Europees ticket in Luik nog gevierd als een landstitel. Donderdag liepen de Standard-fans echter niet bepaald warm voor de eerste Europese thuismatch van de jongste zes jaar op Sclessin. Maar de Rouches lieten het niet aan hun hart komen en kwalificeerden zich, met Ali Lukunku opnieuw als schutter van dienst, probleemloos voor de eerste ronde van de UEFA Cup.
BR>
Een verrassing was die eerder lage opkomst natuurlijk niet. Standard won twee weken geleden al met 0-3 in het woelige Macedonië en geen enkele Luikse fan die nog twijfelde aan de kwalificatie. Vardar Skopje is ook niet meteen de affiche waar je op een zonnige augustusavond de barbecue voor uitdooft.

Paal
Bijna slaagde Standard er in even snel te scoren als afgelopen weekeinde tegen GBA. Van Meir knalde deze keer in de eerste minuut echter op de paal. Op het kwartier bracht Walem Lukunku met een subtiel doorsteekballetje alleen voor de bezoekende doelman, die het schot van de Luikse aanvaller met het been kon keren. De Rouches lieten het na het tempo op te drijven en Vardar naar de keel te grijpen. Skopje begon zelfs aardig te voetballen en ook al bleef het klasseverschil duidelijk, toch konden Bajevski en Zaharievsvi (de beste Macedoniër) twee keer dreigen.

Walem
Standard startte de tweede helft beter dan het de eerste geëindigd was, met meteen een doelpunt van Johan Walem op aangeven van Ali Lukunku. Het eerste voor de Rode Duivel in Standard-shirt. Maar de vreugde duurde niet lang, want vijf minuutjes later mochten 36 Macedonische fans hun keel open zetten. Voorzet Zaharievsvi en knap binnen gekopt door Abazi: 1-1. Lukunku zette al even snel opnieuw orde op zaken. Doelman Ilic schatte een vrije trap van Walem verkeerd in en de Standard-spits had maar in te tikken: 2-1. De Rouches duwden nu wel vol op het gaspedaal en lieten Vardar niet meer in de match komen. Toen Nacevski nog rood onder de neus geduwd kreeg voor een slag in het gezicht van Dragutinovic, was het liedje van Skopje helemaal uitgezongen. Lukunku deed er nog een schepje bovenop door zijn tweede van de avond voorbij Ilic te poeieren. Uiteindelijk nog een makkelijke zege voor de Rouches, die hen in de eerste ronde van de UEFA Cup brengt.

Standard - Vardar Skopje (Mac) 3 - 1
Scheidsrechter: Miezelis (Lit).
Toeschouwers: 7.000.
Standard: Susnjara, Ernst, Dragutinovic, Van Meir, Walem, Meyssen, Goossens, Moreira, Okpara, Blay, Lukunku.
Vardar Skopje: Ilic, Vasovski, Janev, Georgievski, Gosev, Bozinov, Bajevski, Zaharievsvi, Nacevski, Abazi, Aghnaldo De Jesus.
Doelpunten: 49' Walem 1-0, 53' Abazi 1-1, 60' Lukunku 2-1, 79' Lukunku 3-1.
Vervangingen: 80' Goossens door Aarst, Gosev door Angelov, 80' Bozinov door Ristovski, 85' Bajevski door Simonovski, 86' Moreira door Vandooren, 90' Susnjara door Habran.
Gele kaarten: Blay, Aghinaldo de Jesus, Bozinov, Bajevski, Okpara (fout).
Rode kaarten: Nacevski (slaan).