Serge Baguet wint Druivenkoers

Print
OVERIJSE - Na een beresterke Ronde van Frankrijk en sterke prestaties in de Wereldbeker-wedstrijden in San Sebastian en Hamburg breide Serge Baguet in de Druivenkoers in Overijse alweer een vervolg aan het succesverhaal dat hij dit jaar schrijft.
BR> "Het is niet te geloven. Het lijkt alsof ik droom. Al een heel jaar gaat het goed. Vergeet ook de Gold Race niet. Sindsdien heb ik geen enkel echt zwak moment gehad", pufte Baguet uit na zijn derde seizoenszege en de 29ste bloemtuil van de Lotto-ploeg. "Met deze vorm durf ik echt met ambities naar Zürich gaan. Van alle Wereldbeker-wedstrijden is dat misschien diegene die me het beste ligt. Een podiumplaats moet daar ook kunnen en misschien zit er wel meer in als ik ook het geluk aan mijn zijde heb", aldus Baguet, die na Zürich wel eventjes wil uitblazen. "In oktober wil ik er op het WK ook staan. De omloop lijkt niet al te makkelijk. Als ik voel hoe makkelijk ik deze koers vandaag verteerde, dan moet ik ook in Lissabon met vertrouwen kunnen starten."

Baguet koos in Overijse meteen voor de aanval. Al op 140 kilometer van de aankomst vormde hij samen met de Fransen Cali (Collstrop) en Edaleine (Delatour), Robbie McEwen (Domo - Farm Frites), de Luxemburger Tom Flammang (Cofidis), de Kazach Muravyev en de Rus Abakoumov (Domo), de Amerikaan Louder (Landbouwkrediet), de Nederlander Kemna (Bankgiroloterij), de Noor Vestol (Fakta) en onze landgenoot Renaud Boxus (Ville de Charleroi) een kopgroep van elf die maximaal vier minuten uitliepen op het peloton. Bij elke doortocht op de Speelberg verhoogde Baguet het tempo, tot hij alleen nog Cali, Vestol, Muravyev en Edaleine in zijn wiel had.
Vanuit een achtervolgende groep konden alleen Jurgen Vandewalle (Landbouwkrediet) en de Bulgaar Grabovski (Delatour) de kloof nog dichten. Zo gingen zeven leiders de laatste 30 kilometer in.

Baguet wilde van geen rusten weten. "Ik was goed en had ook op de spurt kunnen rekenen. Maar er zaten enkele mannen bij die ik niet goed kende en daarom heb geprobeerd om de schifting verder door te voeren", verklaarde Baguet zijn aanvalsdrift.

De Lotto-troef lukte daar aardig in. Alleen Cali en de verbazende Grabovski konden nog aanpikken. Maar in volle finale reed Grabovksi lek. "Meteen was mijn laatste schrik weg. Want dat ik Cali in de spurt kon kloppen, wist ik wel."

Uitslag (176 deelnemers):
1. Serge BAGUET (Lotto-Adecco) 185 km in 4u34'
2. Vincent Cali (Fra) z.t.
3. Ivaylo Grabovski (Bul)
4. Dimitri Muravyev (Kaz) op 1'29"
5. Christophe Edalaine (Fra) 1'40"
6. Jurgen Van de Walle z.t.
7. Arkadiusz Wojtas (Pol) 1'57"
8. Bjornar Vestol (Noo) 2'12"
9. Bert Scheirlinckx
10. David Debremaeker
11. Andrey Kasheschkin (Kaz)
12. Sébastien Matozza
13. Janek Tombak (Est)
14. Jacob Gram Nielsen (Den)
15. Thierry Marichal
16. Raymond Meijs (Ned)
17. Marc Chanoine
18. Marc Streel
19. Camereon Hughes (Aus)
20. Chris Peers
21. Thierry De Groote 3'46"
22. Edward Dunning (Ned)
23. Kevin Hulsmans 4'05"
24. Igor Abakoumov (Oek)
25. Jo Planckaert
26. Roger Hammond (GB)
27. Bjorn Leukemans
28. Glenn Chadwick (Aus)
29. Michel Van Haecke
30. Allan Bo Andresen (Den) 5'40"