Olivier Rochus brengt Sampras in problemen

Print
LONG ISLAND - Op het ATP-toernooi van Long Island (400.000 dollar - 439.560 euro) is onze landgenoot Olivier Rochus (ATP-74) dinsdag, niet zonder slag of stoot, uitgeschakeld in de eerste ronde. Rochus maakte het zijn tegenstander, de als derde geplaatste Amerikaan Pete Sampras (ATP-22), erg moeilijk: 6-4, 6-7 (3/7) en 7-6 (7/4).
BR>
Sampras, de voormalige nummer één van de wereld, kwam voor het eerst in actie, sinds hij twee weken geleden in Cincinnati in de tweede ronde werd uitgeschakeld door de Spanjaard Alberto Martin. Rochus bood heel wat weerwerk, verloor de eerste set met 6-4, maar won de tweede in de tiebreak. De derde en beslissende set eindigde eveneens op een tiebreak, maar deze keer haalde Sampras het.

Sampras speelde in 1990 voor het laatst in Long Island. Toen verloor hij in de kwartfinales van de Kroaat Goran Ivanisevic. De kans dat dat ook nu weer gebeurt, is onbestaande. De winnaar van Wimbledon raakte immers niet door de eerste ronde.
Zevende reekshoofd Goran Ivanisevic (ATP-11) verloor daarin in twee sets van de Spanjaard Felix Mantilla (ATP-56): 6-3 en 7-5. Vorige week speelde Ivanisevic nog de halve finales in Indianapolis.