Thaise politie start zoektocht naar verborgen camera's

Print
Gealarmeerd door een toenemend aantal voyeuristische foto's van ontklede vrouwen op internet, heeft de Thaise politie donderdag vrouwelijke agenten op pad gestuurd om te zoeken naar verborgen camera's in de pashokjes van warenhuizen in de hoofdstad Bangkok.
De politie heeft vrouwelijke klanten gewaarschuwd voorzichtig te zijn bij het passen van kleren of het gebruiken van openbare toiletten. "Het bewijsmateriaal dat we in handen hebben laat zien dat schurken kleine digitale cameraatjes hebben verborgen in paskamers en damestoiletten", vertelde een politiewoordvoerder aan The Associated Press.

Hij zei dat de politie klachten heeft gekregen van Thaise vrouwen, onder wie actrices en modellen, dat dergelijke foto's op websites of in buitenlandse bladen zijn verschenen. De afgelopen maanden heeft de politie verscheidene mannen, van wie de meeste van Japanse of Taiwanese komaf waren, gearresteerd wegens het plaatsen van verborgen camera's in kantoren en bij trappen en liften in winkels. Zij zijn voor de rechter gedaagd en hebben een boete gekregen van duizend bath (1000 fr).