BELGA NEXT: Supercup (1): Liverpool zonder veel moeite

Print
MONTE CARLO - Het Engelse Liverpool heeft vrijdagavond in Monte Carlo zonder al te veel moeite de Europese Supercup veroverd. De Engelsen versloegen in het sfeerloze stadion Louis II het Duitse Bayern München met 3-2, na met 3-0 te hebben voorgestaan.
BR>
Het duel tussen de winnaar van de UEFA Cup (Liverpool) en de winnaar van de Champions League (Bayern) leek eenvoudig naar de Engelsen te gaan. Riise, Heskey (voor de rust) en Owen (direct na de rust) brachten Liverpool in 46 minuten op 3-0. Bayern vocht daarna nog wel even terug. Salihamidzic en invaller Jancker bepaalden de eindstand op 3-2.

Bayern München maakte vrijdagavond een ongeïnspireerde indruk. De ploeg trad ook niet op volle sterkte aan, het wegvallen van de geblesseerde Effenberg en Scholl liet duidelijk sporen na. In de verdediging lieten de Duitsers aardig wat steken vallen. Creatief liet Bayern ook weinig zien.

Liverpool benaderde het duel wat serieuzer. De ploeg van manager Houllier kreeg al snel de beste kansen. Heskey en Babbel misten aanvankelijk, waarna de Noor Riise in de 22ste minuut liet zien hoe het wel moest. Daarna konden de Engelsen wat rustiger op de counter spelen. Heskey, na een opvallende solo, zorgde voor een nog grotere marge door op slag van rust zelf voor 2-0 te zorgen.

De nekslag volgde direct na de rust, toen Owen de 3-0 aantekende. Een forse blunder van defensieleider Thiam ging aan de treffer vooraf. Owen en Heskey lieten overigens geregeld zien dat de Duitse afweer niet echt solide in elkaar stak. Na ruim een uur haalde trainer Hitzfeld spelmaker Sforza en de onopvallende spits Pizarro naar de kant.

Met Niko Kovac en Jancker gingen de Duitsers op jacht naar eerherstel. Salihamidzic had net daarvoor, in de 56ste minuut, plotseling voor 1-3 gezorgd. Acht minuten voor het einde bewees Jancker waarom hij moet spelen. Vanuit een moeilijke positie klopte hij doelman Westerveld voor de tweede keer. Echt in de problemen kwamen de Engelsen daarna niet meer.

Toeschouwers: circa 12.000
Scheidsrechter: M. Melo Pereira (Por)
Doelpunten: 22' Riise 0-1, 45' Heskey 0-2, 46' Owen 0-3, 56' Salihamidzic 1-3, 81' Jancker 2-3
Gele kaarten: Hamann (L)

Bayern München: Kahn - Sagnol, Thiam, Linke, R. Kovac, Lizarazu - Sforza (66' Kovac), Salihamidzic (72' Santa Cruz), Hargreaves - Elber, Pizarro (66' Jancker)
Liverpool: Westerveld - Babbel, Henchoz, Hyypiä, Carragher - Hamann, Gerrard (65' Biscan), McAllister, Riise (69' Murphy) - Owen (84' Fowler), Heskey