Troyes, Aston Villa en PSG in UEFA Cup

Print
HASSELT - Via de Intertoto hebben zich dinsdagavond drie ploegen weten te plaatsen voor de eerste ronde van de UEFA Cup. Bij hen ontbrak verrassend Newcastle United, dat eerder Lokeren had uitgeschakeld. De Engelsen kwamen niet verder dan een 4-4 tegen het Franse Troyes. Ook Aston Villa en PSG, dat een ronde eerder AA Gent vernederde, zitten vrijdag in de trommel voor de loting van de eerste ronde van de UEFA Cup.
BR>
De Engelse tabloïds waren woensdag in elk geval niet te spreken over de «smadelijke» uitschakeling van Newcastle United. Iedereen had verwacht dat de Magpies de 0-0 van de heenmatch in Frankrijk zouden rechtzetten in St James' Park. Norberto Solano zorgde bovendien voor de perfecte start met een doelpunt na twee minuten. Leroy, Gousse en Boutal (2x) maakten er echter 1-4 van voor Troyes, bij wie de Belgen Renier en Jbari niet meer aan de bak komen. Via Speed, Ameobi en Hughes werd het in de negentigste minuut nog 4-4, maar verder geraakte de ploeg van Bobby Robson niet.

Aston Villa versloeg thuis het Zwitserse Bazel met 4-1. In de heenwedstrijd werd er 1-1 gelijk gespeeld. Eerder op de avond had ook Paris Saint Germain zich al geplaatst voor de UEFA Cup. PSG speelde 1-1 gelijk bij het Italiaanse Brescia, de heenwedstrijd was op 0-0 geëindigd. Overschot hadden de Parijzenaars niet bij de ex-club van Gilbert Bodart. De Braziliaan José Aloiso da Silva zorgde in de 73ste minuut op de counter voor 0-1. Roberto Baggio, die wegens een lichte blessure op de bank was gestart, maakte vijf minuten later op strafschop gelijk. Een verwoed Italiaans slotoffensief leverde niets meer op.