Liverpool en Barcelona naar hoofdtoernooi

Print
BARCELONA - Liverpool en Barcelona hebben zich dinsdagavond geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Liverpool versloeg thuis de Finse club Haka eenvoudig met 4-1, Barcelona won in eigen stadion met 1-0 van Wisla Krakow uit Polen. Liverpool had de heenwedstrijd al met 0-5 gewonnen, Barcelona won uit met 3-4.
BR>
Ook Lazio Roma bereikte het hoofdtoernooi, ten koste van FC Kopenhagen uit Denemarken. Na het 2-1-verlies in de eerste wedstrijd wonnen de Romeinen dinsdag op eigen veld met 4-1. Hernan Crespo scoorde twee maal, Claudio Lopez en Fiore maakten de andere treffers. Voor Liverpool scoorden Fowler, Redknapp, Heskey en Wilson. Namens Barcelona trof Luis Enrique doel.

In Duitsland voegde Bayer Leverkusen zich bij het deelnemersveld van het lucratieve toernooi, door te winnen van Rode Ster Belgrado uit Joegoslavië. De Duitsers wonnen met 3-0, na een doelpuntloze eerste ontmoeting. Dynamo Kiev is ook verzekerd van een serie Champions-Leaguewedstrijden. De Oekraïeners speelden thuis weliswaar gelijk tegen Steaua Boekarest, maar de wedstrijd in Roemenië hadden ze met 2-4 gewonnen.