Fulham strikt Sylvain Legwinski (Bordeaux)

Print
LONDEN - Nieuwbakken Premier League-club Fulham haalde woensdag de Franse middenvelder Sylvain Legwinski weg bij Girondins Bordeaux. Legwinski tekende een contract voor 4 seizoenen bij de club van El Fayed, die 210 miljoen frank (5,2 miljoen euro) neertelde voor de Fransman.
De 27-jarige Legwinski speelde onder huidig Fulham-manager Jean Tigana nog bij AS Monaco. "Ik speelde bij Monaco al onder Jean Tigana en was er ploegmaat van John Collins (nu ook middenvelder bij Fulham, nvdr). Ik hoorde veel goeds over de visie van deze club. Toen ik vernam dat Tigana hier manager was, wist ik zeker dat ik opnieuw met hem in zee wilde gaan. Daarom was het een makkelijke beslissing voor mij om Bordeaux te verlaten. Ik kijk er naar uit om te spelen in de Premier League en ben, net als de club, erg ambitieus", aldus Legwinski.

Tigana, die Fulham vorig seizoen naar de hoogste Engelse divisie leidde, zei alvast erg veel vertrouwen te hebben in Legwinski. "Ik denk dat hij een zeer ernstige versterking betekent voor ons team en kijk uit naar zijn wedstrijden bij ons", zei Tigana.

Legwinski speelde bij Monaca in het seizoen '96-'97 (het kampioenenjaar van de Monegasken, waarin ook de halve finales van de Uefacup werd bereikt) bijna elke competitiematch. In januari 2000 trok hij naar Bordeaux, waar hij vorig seizoen nog 32 competitiewedstrijden in de basis stond.

Legwinski is naast Luis Boa Morte, Abdelslam Ouaddou, Edwin Van der Sar en Jon Harley, de 5de versterking voor Fulham dit seizoen.