Kortrijk wil organisatie WK halve marathon 2002

Print
KORTRIJK - De stad Kortrijk zoekt woensdag en in de komende dagen opnieuw contact met afgevaardigden van de internationale atletiekfederatie IAAF voor de organisatie van het WK halve marathon in 2002 in Kortrijk. Die vertegenwoordigers zijn in Brussel naar aanleiding van de Memorial Ivo Van Damme. Burgemeester Stefaan De Clerck is echter zeer sceptisch geworden over de organisatie van het sportevenement.
BR>
De stad stuurde al in februari een brief naar de IAAF om meer duidelijkheid omtrent de organisatie maar ontving nog altijd geen antwoord. De stad wil niet meer dan gepland besteden aan de organisatie van het WK.

De IAAF ging begin april 2000 principieel akkoord om in 2002 het WK halve marathon in Kortrijk te organiseren. Dat werd beslist op de algemene vergadering in Parijs. In januari was een delegatie van de IAAF te gast in Kortrijk en werd het draaiboek voor het WK besproken. Daarin werd gesproken over een bedrag van 349.000 euro (14.079.000 frank).

Het college stelde toen dat het niet meer wil uitgeven dan de oorspronkelijk geplande 250.000 euro (10.084.000 frank) en liet dit weten aan de IAAF. Bovendien vraagt het een regeling om zelf ook sponsors te mogen aantrekken voor de organisatie. Er kwam in al die maanden echter nog geen antwoord.