WG Akita: Merckx in kwartfinales driebanden

Print
AKITA - De Belgische biljartspeler Eddy Merckx heeft zich donderdag op de Wereldspelen in het Japanse Akita geplaatst voor de kwartfinales in het driebanden. In de achtste finales domineerde hij de Taiwanees Yuan Yung-Kuo, zonder evenwel een al te sterke indruk te maken: 40-28.
BR>
De Belgische kampioen van 2000 werd geselecteerd voor deze zesde Wereldspelen op basis van zijn prestaties op het laatste wereldkampioenschap. Daar eindigde hij als eerste Belg.

Merckx raakte nooit echt in de wedstrijd. Hij raakte maar niet gewend aan de temperatuur in de Japanse zaal. Door een defecte airconditioning was het er ijskoud. "Ik weet dat ik niet sterk speelde", gaf de 32-jarige uit Schelle toe. "Ik speelde maar aan de helft van mijn kunnen, maar heb er nooit aan getwijfeld dat ik ging winnen, ook al slaagde ik er maar niet in een mooie reeks neer te zetten."

Vrijdag speelt Merckx in de kwartfinales tegen de geroutineerde Colombiaan Jaimie Bedoya (56 jaar) die zonder moeite de Nederlander Jean-Paul De Bruijn uitschakelde: 40-20.

Het biljarttoernooi in Akita werd overschaduwd door twee hartaanvallen. De 23-jarige Australiër Johl Younger werd dinsdag onwel tijdens zijn partij tegen Marco Fu uit Hong-Kong, die in de tweede ronde tegen Bjorn Haneveer speelt. Younger werd opgenomen in het ziekenhuis en keerde woensdag terug naar zijn land. Donderdag werd de Mexicaan Ismael Paez (50 jaar) getroffen door een hartaanval.

Vrijdag gaan de twee laatste sporten, waarin Belgen vertegenwoordigd zijn, van start: het blootvoetswaterskiën en het reddend zwemmen. In die laatste discipline zijn de Belgische medaillekansen het grootst, met viervoudig wereldkampioene en recordhoudster op de 100 m gecombineerd, Aurélie Goffin.

Uitslagen van de Belgen op de 7de dag van de Wereldspelen in het Japanse Akita, donderdag:

Biljarten:
Driebanden (16 deelnemers):
. Achtste finales:

Eddy Merckx (Bel) - Yuan Yung-Kuo (Tai) 40 - 28

Programma van de kwartfinales (vrijdag):
Eddy Merckx (Bel) - Jaimie Bedoya (Col)