WK Roeien: Vanderfraenen-Gevaert verder

Print
LUZERN - Wouter Vanderfraenen en Justin Gevaert hebben zich woensdag op het WK roeien in het Zwitserse Luzern geplaatst voor de halve finales in de lichte dubbeltwee.
BR>
De twee jonge Bruggelingen, amper twintig jaar oud, finishten in hun reeks van de herkansingen knap tweede, nadat zij meer dan drie kwart van de wedstrijd het veld aanvoerden. In de slotmeters moesten ze de leiding afstaan aan Stewart-Parker, hun Australische tegenstanders, die in Sydney beslag legden op de zevende plaats.
"Wouter en Justin deden veel meer dan hetgeen van hen werd verlangd", juichte coach Wim Crois, de broer van de bondstrainer. "De manier waarop ze het initiatief opeisten was niet afgesproken, maar getuigde van de positieve agressiviteit, waarmee ze hun opdracht aanpakten. Die tweede plaats leek op 500m van het einde een feit, want daar telden ze al meer dan vijf seconden voorsprong op de Tsjechen Klicpera- Malecek."

Door deze prestatie kan het Belgisch roeien, ondanks de vroegtijdige uitschakeling van Smulders-Hendrickx, dan toch nog een positief bilan voorleggen. Het zwaar ontgoocheld tweetal verliet woensdagmorgen Luzern en start dus niet in de C-finale.

Donderdag komt Irja Ven terug het water op. De skiffeuse plaatste zich zondag al rechtstreeks voor die halve finalerace, waarin ze het zal opnemen tegen Dominguez (Spanje), Spinello (Italië), Levina (Rusland), Rutschow (Duitsland) en Knapkova (Tsjechië).

Belgische resultaten vierde wedstrijddag:
Mannen lichtgewicht:
Herkansing dubbeltwee (vier reeksen, eerste twee plaatsen zich voor de halve finale, andere boten roeien de C- of D-finale)
Tweede race:
1. Stewart-Parker (Aus) 6'29"81
2. Gevaert-Vanderfraenen (Bel) 6'32"31
3. Klicpera-Malecek (Tsj) 6'37"17
4. Chai-Yang (Chi) 6'50"21
Gevaert-Vanderfraenen plaatsen zich voor de halve finale samen met Ura-Takeda (Jap - 6'25"17), Male-Middleton (GBr - 6'29"38), Rasmussen-Quist (Den - 6'27"99), Moisseev-Sokolov (Rus - 6'29"56), Zunzunegui- Alvarez (Spa - 6'28"68) en Laett-Gier (Zwi - 6'31"51)