Basket: zondag Supercup Oostende-Charleroi

Print
KNOKKE-HEIST - Telindus Oostende en TEC Spirou Charleroi maken zondag in Knokke-Heist in een onderling duel uit wie dit jaar "The Belgian Supercup Basketball" in de wacht sleept. De wedstrijd tussen de uittredende landskampioen en dito bekerwinnaar is klassiek de officieuze openingswedstrijd van het nieuwe basketbalseizoen.
Met Oostende en Charleroi staan andermaal de 2 basketbaltenoren van het afgelopen decennium tegenover elkaar. Oostende won vorig jaar zowat alles wat er te winnen viel. Beginnende met de Supercup 2000, over de finale van de play-offs, tot de beker. Zowel in de finale van de play-offs als in de beker, bleek Oostende te sterk voor Charleroi. Of Oostende ook nu weer de betere zal zijn, valt nog af te wachten. In het tussenseizoen onderging de kustploeg immers een heuse gedaanteverandering, al kan datzelfde ook gezegd worden van Charleroi.

Oostendse sterkhouders als spektakelman JR Holden (Griekenland), topschutter Mike Doyle (het Duitse Hagen) en bordenveger Thomas Van Den Spiegel (het Italiaanse Fortitudo Bologna) zochten andere oorden op. Beloften Wim Van de Keere (Estampuis) en Piet De Bel (Wevelgem) gingen elders meer speelgelegenheid zoeken. Slangenmens Ralph Biggs en de Litouwer Virginijus Praskevicius bleven wel op post. Zij kregen het gezelschap van onder andere Michael Huger, de jonge Nederlander Pieter Van Passen, de Kroaat Teo Cizmic en de Litouwse international Andrius Geidraitis.

Verliezende bekerfinalist Charleroi zag na 11 jaar trouwe dienst Eric Cleymans vertrekken naar de Franse tweedeklasser Evreux. Ook Daniel Goethals, Wouter De Wilde, Michael Batiste en Lenny Brown verlieten de club. In hun plaats mogen onder andere Ivan Vujic, Jim Potter, Louis Rowe, Roger Huggins en Thomas Van de Vondel opdraven. Zondag hoopt Charleroi de Oostendse zegereeks alvast een halt toe te roepen. De statistieken van de Supercup spreken alvast in het voordeel van de Karolo's: van de 5 onderlinge confrontaties in dit prestigeduel, wonnen zij er 3.

Voor de wedstrijd worden de speler (Thomas Van den Spiegel) en de rookie (Thomas Van de Vondel) van het seizoen 2000-2001 gehuldigd. De wedstrijd vindt om 20u plaats in het Stedelijk Sportcentrum van Knokke-Heist. Tickets kosten 400 frank, kinderen jonger dan 16, mogen er gratis in. Voor die prijs kan je vanaf 17u ook al een demonstratiewedstrijd bijwonen tussen het Stretch Top Bingoal Bree BBC - een team onder leiding van coach van het jaar Paul Vervaeck - en RB Antwerpen.