NBA: terugkeer Jordan blijft twijfelachtig

Print
CHICAGO - Michael Jordan is bereid af te zien van zijn comeback in de NBA als zijn voorbereidingen niet zo vlot verlopen als hij zelf zou willen. "Ik wil mezelf niet voor schut zetten", zei Jordan. "Als ik denk dat het me niet lukt, zal ik dat zonder problemen toegeven. Ik laat mezelf niets opdringen".
Dat vertelde Jordan dinsdag in de Chicago Sun-Times na zijn eerste dag in een privé-basketbalkamp. Toch sluit de voormalige superster van de Chicago Bulls een terugkeer in de NBA niet uit. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niets heb beslist", aldus 'Air'.

Michael Jordan sukkelde geruime tijd met tendinitis in de knie. Op een training in juni brak hij nog twee ribben en kreeg hij onlangs meermaals te kampen met hevige krampen. Tim Grover, de voorbije 12 jaren de persoonlijke trainer van Jordan, denkt dat de verloren maand wegens de ribblessure de fysieke conditie van de ex-NBA-vedette geen goed heeft gedaan. Volgens Grover is de nu 38-jarige Michael Jordan wellicht niet fit genoeg om zijn comeback te maken. "Ik heb geen probleem met wat Tim gezegd heeft", vindt Jordan. "Dat is zijn mening en die respecteer ik. Ikzelf heb er nog steeds vertrouwen in. Mijn kracht, mijn benen, mijn conditie, alles wat ik nodig heb, neemt toe. Dat heb ik ook nodig als ik weer het niveau wil bereiken dat ik voor ogen heb. Op dit moment, sta ik echter nog niet zover. Ik blijf alvast proberen, we zien wel".

NBA-spelers Jerry Stackhouse, Juwan Howard, Ron Artest en Jamal Crawford waren alvast van de partij op het voorbereidingskamp van Jordan. Onder anderen Tim Hardaway wordt later deze week nog verwacht. Jordan, die meerdere topspelers had uitgenodigd, hoopt dat ook Ray Allen en Glenn Robinson komen opdagen. Kobe Bryant, Allen Iverson en Vince Carter dagen wellicht niét op.