Wielrenner Vandenbroucke werkt aan comeback

Print
Frank Vandenbroucke rijdt dit seizoen geen wedstrijden meer en zal ook nooit meer uitkomen voor zijn Italiaanse werkgever Lampre-Daikin. Dat zei de 26-jarige renner dinsdagmorgen op een persconferentie in Bornem. Samen met kinesist Lieven Maesschalck en psycholoog Jef Brouwers probeert de gevallen god opnieuw uit het dal te kruipen.
Vandenbroucke werkt nu samen met Maesschalck, Brouwers en manager Paul De Geyter aan een comeback. Hij woont nu op enkele kilometers van Maesschalck en werkt met de kinesist dagelijks een programma af om de conditie weer op te bouwen.
Volgens psycholoog Brouwers kampte Vandenbroucke met een erg destructieve depressie. "Maar ik voel me al veel beter en zie de dingen niet meer zo negatief. Ik heb spijt over de twee verloren jaren, maar ik zie het weer zitten. Ik wil terugkomen in competitie en beter worden dan ik ooit ben geweest", zei VDB.
Fietsen doet VDB nog niet. Hij zwemt ongeveer twee uur per dag in het kanaal en vult de rest van zijn trainingen met muurklimmen, tae bo en andere exotische sporten.
Een datum wilde VDB nog niet op zijn comeback plakken. Maar het zal in ieder geval pas voor volgend seizoen zijn. Bij Lampre-Daikin zijn zijn dagen geteld. Dat beseft Vandenbroucke en hij lijkt er niet eens zo zwaar aan te tillen.