Henin en Clijsters probleemloos naar 3de ronde

Print
NEW HAVEN - Op het WTA-toernooi van New Haven (Connecticut, 565.000 dollar - 618.000 euro) heeft Kim Clijsters zich dinsdag geplaatst voor de derde ronde. In haar wedstrijd van de tweede ronde versloeg de als vierde geplaatste Belgische de voormalige nummer één van de wereld, de Spaanse Aranxta Sanchez-Vicario (WTA-21), in twee sets: 6-1 en 6-4.
BR>
Clijsters (WTA-5) versloeg de Spaanse daarmee voor de derde keer in evenveel wedstrijden. Eerder op de dag had Justine Henin (WTA-6) zich weten te plaatsen voor de tweede ronde. In haar eerste wedstrijd schakelde ze de Zweedse Asa Carlsson (WTA-96) uit in twee sets: 6-2 en 6-3.

Henin, het vijfde reekshoofd, ontmoet woensdag in de tweede ronde de Oostenrijkse Barbara Schett, het nummer 22 van de wereld, die in haar wedstrijd van de eerste ronde de Française Nathalie Dechy uitschakelde in twee sets: 7-6 (8/6) en 6-3.

Kim Clijsters speelt in de kwartfinales tegen de winnares van het duel tussen de Française Nathalie Tauziat (WTA-9), het zevende reekshoofd, en de Tsjechische Kveta Hrdlickova (WTA-69).