Anna Kournikova geeft forfait voor US Open

Print
NEW YORK - De Russische Anna Kournikova heeft forfait gegeven voor de US Open, het 4de Grand Slam-toernooi van het seizoen, dat volgende week maandag begint op Flushing Meadows nabij New York. Dit maakten de organisatoren van het toernooi maandag bekend.
Kournikova, die als 19de reekshoofd was aangeduid voor de US Open, heeft nog steeds last van een blessure opgelopen tijdens een trainingssessie in februari. Door een stressfractuur aan de linkervoet heeft ze sindsdien slechts één match gespeeld, begin augustus in San Diego, die ze in 3 sets verloor van de Australische Nicole Pratt.

Sedert het begin van haar carrière is de Russische speelster er nog niet in geslaagd ook maar één toernooi te winnen in het enkelspel. Bij haar laatste 4 deelnames aan de US Open heeft Kournikova twee keer de 4de ronde bereikt (in 1996 en 1998); vorig jaar verloor ze in de 3de ronde van Justine Henin.

Alle aanvankelijke reekshoofden achter Kournikova schuiven door dit forfait één plaatsje op, achteraan komt de Spaanse Cristina Torrens Valero er als 32ste reekshoofd bij.