US Open: Clijsters en Henin 5de en 6de reekshoofd

Print
NEW YORK - De Braziliaan Gustavo Kuerten en de Zwitserse Martina Hingis zijn aangeduid als eerste reekshoofd op de US Open, het 4de en laatste toernooi van de Grand Slam, dat van 27 augustus tot 9 september wordt gespeeld op Flushing Meadows in New York. De organisatoren hebben de ranglijsten gevolgd, die maandag werden gepubliceerd. Dat maakt dat de Belgische meisjes Kim Clijsters en Justine Henin 5de en 6de reekshoofd zijn.
Kuerten, in juni winnaar op Roland Garros, is de nummer één van de wereld. Voor het eerst in zijn carrière is hij als eerste geplaatst op de US Open. In 1999 bereikte hij er de kwartfinales. Vorig jaar werd hij in de eerste ronde ronde uitgeschakeld door de Australiër Wayne Arthurs. Andre Agassi is tweede reekshoofd. Hij probeert de US Open voor de 3de maal te winnen, na 1994 en 1999. De Russische titelhouder Marat Safin is 3de reekshoofd. Lleyton Hewitt, de vriend van Kim Clijsters is als 4de geplaatst, de Spanjaard Juan Carlos Ferrero als 5de.

Bij de vrouwen is Martina Hingis voor het 5de opeenvolgende jaar als eerste geplaatst op Flushing Meadow. De Zwitserse nummer één won het toernooi in 1997. Voor haar laatste grote overwinning moeten we al teruggrijpen naar 1999. Toen won ze de Australian Open. Jennifer Capriati, dit jaar winnares in Melbourne en op Roland Garros, is tweede reekshoofd. Ze wordt gevolgd door haar landgenotes Lindsay Davenport (3), winnares van de US Open in 1998, en de titelhoudster Venus Williams (4).

Dinsdag wordt er geloot voor de kwalificaties, woensdag voor de samenstelling van de hoofdtabel.