Opvolger van Jean-Pol Poncelet legt eed af

Print
De Kamer heeft er sinds donderdag een nieuw gezicht bij. Het gaat om PSC'er Joseph Arens. Hij vervangt Jean-Pol Poncelet, die nu voor het Europees ruimtevaartagentschap (ESA) werkt. Poncelet was tot het zomerreces fractieleider van de Franstalige christen-democraten. Hij kreeg echter een functie aangeboden bij de ESA. Vanaf augustus is hij directeur voor strategie en internationale relaties bij het ruimtevaartagentschap. Gewezen kamervoorzitter
BR>
Het kamerzitje van Poncelet zelf wordt voortaan ingenomen door Jospeph Arens. Hij legde vandaag/donderdag om 15.00 uur de eed af in een speciaal voor de gelegenheid samengeroepen plenaire vergadering. De zitting donderdag duurde zo'n 5 minuten, naast Kamervoorzitter Herman De Croo waren er een 15-tal aanwezigen. De PSC drong aan op een snelle eedaflegging. Op die manier kan de partij Arens zo snel mogelijk inzetten.

De 49-jarige Arens is niet helemaal een nieuwkomer in de Kamer. Ook tijdens de vorige legislatuur hield hij er het zitje warm van Poncelet, die in 1995 in de regering Dehaene II minister van defensie werd. Ook toen was Arens zijn opvolger. Het kersverse parlementslid werd geboren in Aarlen, is licentiaat in de economische en sociale politiek en is de burgervader van het Luxemburgse Attert.