Brugse militairen vrezen beslissing minister Flahaut

Print
In zowat achthonderd gezinnen van militairen die gekazerneerd zijn in de streek van Brugge, heerst momenteel grote onzekerheid. Die heeft te maken met het feit dat minister van landsverdediging, André Flahaut, eerstdaags enkele cruciale beslissingen zal nemen in het kader van zijn besparingsplan voor de krijgsmachten.
BR>
De militairen in het Brugse vrezen dat het gros van der kwartieren in hun streek zullen sluiten en dat ze noodgedwongen zullen moeten uitwijken naar een andere, soms verafgelegen, provincie. Dat zou op sociaal vlak ernstige gevolgen hebben, voor de militairen maar ook voor hun gezinsleden.

In de regio Brugge staan meerdere kwartieren op de lijst van eventueel te sluiten. Het gaat om de militaire school voor onderofficieren in Zedelgem, de staf van het 93ste bataljon logistiek in Lissewege, de kazerne van het 92ste bataljon logistiek in Sijsele en het brandstofdepot in Zeebrugge. Bij de marine in Zeebrugge zou men het mogelijks met minder personeel moeten stellen.

De militairen vragen hun minister maximaal rekening te houden met de sociale gevolgen van zijn beslissing. Ze wijzen er op dat mochten alle kwartieren in het Brugse worden gesloten dit gelijk staat met de sluiting van zowat de grootste fabriek uit de regio.