Flahaut bezoekt Belgische militairen in Kosovo

Print
Minister van Defensie, André Flahaut, heeft donderdagvoormiddag een bezoek gebracht aan de Belgische troepen die de administratieve grens tussen Kosovo en Servië controleren. De minister, die een bezoek brengt aan de Belgische troepen in Macedonië en Kosovo, bezocht ook de werken aan de spoorweg die vo/o/r de gebeurtenissen van 1999 Belgrado met Pristina verbond en die nu hersteld wordt.
BR>
De Belgische troepen verzorgen, in het kader van de vredesmissie in Kosovo (KFOR), de permanente controle van de verbindingsweg aan de administratieve grens tussen Kosovo en Servië. De zone werd door de Navo ingevoerd na de terugtrekking van de troepen van president Slobodan Milosevic in juni 1999 en is, na de machtswissel in Belgrado, opnieuw toegankelijk voor de Joegoslavische troepen.

Het doel van de Belgische missie is het verhinderen van transport van wapens, munitie en explosieven. Maar de opdracht neigt steeds meer naar het beschermen van de politiemacht van de VN (MINUK), die nu de controles voor zijn rekening neemt. De minister van Defensie bezocht ook de werken in het station van Lesak. Volgens de minister is een heropening van de spoorlijn Pristina-Belgrado nog niet voor de nabije toekomst.