Al 35.000 man op Pukkelpop

Print
Zo'n 35.000 muziekfans hebben de openingsdag van Pukkelpop bijgewoond. Voor de twee komende dagen gingen in voorverkoop al 35.000 en 40.000 tickets over de toonbank.
BR>
De sfeer zat er aan de verschillende podia van bij het begin van de optredens al meteen in. Zowel op het hoofdpodium, als aan de verschillende zijpodia, hadden omstreeks 19.00 uur telkens zowat drie groepen de revue gepasseerd. In de Boilerroom kreeg 'D.J.Leno' de massa aan het dansen, terwijl op het hoofdpodium de nu-metalband '(Hed)p.e.' de handen van de toeschouwers op elkaar kreeg.

De organisatoren van Pukkelpop, de hoogmis van de alternatieve muziek, mogen de weergoden dankbaar zijn. De temperatuur op de concertweide in Kiewit overschreed moeiteloos de kaap van de dertig graden, met pieken van 33 graden.

Dat zorgde aan de verschillende standplaatsen van het Wit-Geel Kruis evenwel niet voor overlast. De stand aan het hoofdpodium moest een tiental festivalgangers opvangen dat last had van onder meer uitdrogingsverschijnselen en duizeligheid. Eén bezoeker moest na een epilepsie-aanval worden overgebracht naar het ziekenhuis. Op de toegangswegen naar de weide was het behoorlijk druk in de vroege namiddag, maar al bij al verliep het verkeer redelijk vlot, zo werd vernomen bij veiligheidsmensen op en rond de festivalsite. Ook de politie houdt een oogje in het zeil. Agenten in burger lopen rond op de weide op zoek naar drugdealers. Ernstige overtredingen van de wet werden nog niet vastgesteld.