Koen Wauters wil madammen met pluimen in hun gat

Print
Koen Wauters is volop bezig met de opnamen van een reeks spelprogramma's, en hij geniet er duidelijk van. "Eén tegen honderd is helemaal niet saai om te doen", zegt hij. "Ik amuseer me kostelijk. Maar uiteraard droom ik van een grote show, waarin madammen met pluimen in hun gat optreden. Neen, een datum kan ik daarop nog niet plakken."
BR>
Vanaf 7 september geeft Wauters iedere vrijdag- en zaterdagavond afspraak voor Eén tegen honderd, een uitdagende kennisquiz waarin één kandidaat het moet opnemen tegen honderd tegenspelers. De kandidaat die plaatsneemt op de centrale stoel heeft één missie: meer weten dan de honderd mensen in de zaal. Alleen als hij iedere keer een correct antwoord geeft en al zijn tegenspelers uitschakelt, wint hij het spel en gaat hij naar huis met het geld. Gaat hij één keer in de fout, dan moet hij onherroepelijk met lege handen vertrekken.

Concreet komt het hier op neer dat de deelnemers, die door de computer uitgekozen wordt, meerkeuzevragen krijgt voorgeschoteld. Iedere persoon in het publiek is 10.000 fr waard. Als de man of vrouw in de stoel een vraag goed oplost en vier mensen uit het panel zitten fout, dan wordt er dus 40.000 fr verdiend. Er blijven op die manier nog 96 mensen over, tegen wie die ene mens verder moet gespeeld worden. Telkens wordt het totaalbedrag van 1 miljoen fr gedeeld door het aantal overgebleven spelers. Er kan drie keer gepast worden, maar dan wordt geld afgetrokken en één keer mag de kandidaat zijn inzet verdubbelen.
Een tegen honderd, vanaf 7 september, vrijdag, 21.50u en zaterdag, 20.50u, VTM