Uitslaande brand teistert fruitbedrijf in Diest

Print
Een zware uitslaande brand heeft donderdag iets over de middag in de Dorpsveldstraat in Webbekom bij Diest een 250 vierkante meter grote loods van het fruitbedrijf van Danny Distelmans verwoest. De schade loopt in de miljoenen. De Diestse brandweer had uren werk met nablussen. Over de brandoorzaak is nog niets geweten. Kwaad opzet is uitgesloten.
BR>
De moeder van Danny Distelmans is zwaar aangeslagen door de brand op het erf. «Enkele jaren geleden heeft onze zoon Danny het fruitbedrijf overgenomen. Ongelooflijk. Tegen die vlammenzee was weinig te beginnen. De loods die in bakstenen was opgetrokken, is totaal vernield. De muren staan op instorten en het dak is ingezakt. De loods stak vol met grote houten fruitbakken en hooi en stro. Appels en peren lagen er nog niet in. We dachten er nog bakken uit te halen, maar daar was geen beginnen meer aan.»

De fruitsorteermachine en een koelruimte voor fruit in de aanpalende loodsen liep, vooral door bluswater, schade op. «Gelukkig hebben ze de paarden in de aanpalende stal nog tijdig naar buiten kunnen halen. Ook kon de bulldozer aan de loods weggetrokken worden. Het brandde er al onderin waardoor hij beschadigd is,» zucht moeder Distelmans.