Nog geen nertsen in Limburg

Print
NERTS
De lokale politie van Hamont-Achel meldt dat er vanmiddag nog geen nertsen werden gesignaleerd in de gemeente. 16.800 beestjes zijn vannacht bevrijd uit een kwekerij in Valkenswaard in Nederland op zo'n twee kilometer van de Belgisch-Nederlandse grens.
Volgens een woordvoerder van de lokale politie van Neerpelt zouden de beestjes, als ze de grens oversteken, eerst in het gehucht Grote Heide terechtkomen. Tot nu toe werd daar nog geen nerts ontdekt.

Ook een medewerker van het Natuureducatief Centrum De Wulp Hageven in Neerpelt zegt dat er in het centrum nog geen enkel nieuws is binnengelopen dat er nertsen gesignaleerd zijn. "De mogelijkheid bestaat dat ze de grens vanuit Valkenswaard oversteken. Dan zouden de eerste te zien zijn aan de Achelse Kluis. Vandaar kunnen ze hun weg verderzetten naar de Buitenheide om in Neerpelt te geraken", aldus de medewerker van het centrum. Volgens Bart Hilven van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek hebben nertsen in de vrije natuur heel weinig kans op overleven. Nertsen zijn het niet gewoon in de natuur rond te lopen. Het zijn geen jagers.