Arbeiders HVE Overpelt hervatten vrijdag het werk

Print
De 60 arbeiders van het non-ferrobedrijf HVE (Huron Valley Europe) in Overpelt, die sedert vorige vrijdag staken, zullen vrijdag het werk hervatten. Dat meldt vakbondsafgevaardigde Theo Vangompel van ACV-Metaal.
De arbeiders legden het werk neer omdat de directie één tijdelijk contract weigerde te verlengen en ze ongerust waren over de toekomst van andere personeelsleden met een tijdelijk contract. Ze eisten van de directie dat ze tegen eind september met een globaal plan voor de dag komt. Daarin moest de verlenging van een aantal tijdelijke contracten, met de eventuele invoering van tijdelijke werkloosheid, opgenomen zijn.

De directie engageerde zich inmiddels om voor 20 september aanstaande een plan voor te leggen, waarin de tewerkstellingsperspectieven voor de tijdelijken aan bod komt. Indien nodig zullen er nadien nog onderhandelingen met de vakbonden plaatsvinden. Intussen beloofde de directie dat de tijdelijke personeelsleden zeker tot eind september via interim-arbeid in dienst gehouden worden.
De werknemers van HVE blokkeerden woensdag nog de hoofdingang van het bedrijf en hielden ook de vrachtwagens van het naastgelegen bedrijf Union Minière tegen.
HVE is een recuperatiebedrijf van non-ferrometalen. Er werken in totaal 80 mensen.