3.000 jobs verdwijnen bij Equant - België wordt niet gespaard

Print
Equant, een filiaal van France Télécom gespecialiseerd in databeheer voor multinationals, gaat wereldwijd 3.000 jobs schrappen, zo'n 20 procent van het totale personeelsbestand. België wordt hierbij niet gespaard, zo maakte het bedrijf donderdag bekend.
De helft van de 3.000 jobs moet nog voor het eind van 2001 verdwijnen. "De besparingen zullen gebeuren in alle divisies en in alle landen, dus ook in België", aldus Frédéric Gielec van de persdienst van Equant. De herstructurering komt er na de samensmelting met Global One, waardoor sommige functies elkaar overlappen. "Precieze details over de herstructurering zullen pas binnen enkele weken worden bekendgemaakt", aldus Gielec.

Naast de fusie tussen Global One en Equant, heeft die laatste in november van vorig jaar nog aangekondigd honderden miljoenen dollars per jaar te willen besparen. Voor de omzet wordt gestreefd naar een bedrag boven de 3 miljard dollar, evenals een positief ebitda-resultaat (bedrijfsresultaat voor afschrijvingen en waardeverminderingen) tegen eind 2001.