Nettoresultaat Agfa Gevaert daalt met 61 procent

Print
Agfa Gevaert heeft het eerste semester van dit jaar een nettoresultaat van 31 miljoen € (1,25 miljard frank) geboekt. Dat is een daling van 61,3 procent tegenover dezelfde periode van 2000, toen nog 80 miljoen euro nettowinst werd behaald.
De netto-omzet bedroeg de eerste zes maanden van 2001 2,473 miljard € (99,7 miljard frank). In het eerste semester vorig jaar lag de omzet nog 5,5 procent hoger op 2,61 miljard €.
De beeldengroep uit Mortsel had een tien dagen geleden al een winstwaarschuwing gegeven. Zij wees toen op de hogere buitengewone lasten en te snel gestegen productie- en administratiekosten.

De bedrijfstop maakt eind september haar Horizon-plan bekend. Dat plan moet de efficiëntie en de rendabiliteit terug opkrikken. Tijdens een persconferentie eind juni kondigde het management aan dat het dit jaar 250 miljoen € wil besparen met het Horizon-plan.
Het is niet uitgesloten dat daarbij banen sneuvelen. Na de winstwaarschuwing op 13 augustus maakte het bedrijf al een deel van haar arbeiders technisch werkloos.