Interimarbeiders Philips korte tijd in staking

Print
Een twintigtal arbeiders met een contract van bepaalde duur hebben donderdagmorgen aan de poorten van Philips Hasselt een korte actie gehouden om hun collega-arbeiders over te halen tot een staking. De poging mislukte en de ochtendploeg is gewoon aan het werk gegaan.
BR>
De actie kadert in de internationale herstructurering die Philips in Hasselt wil doorvoeren. 180 arbeiders met een vast contract worden nog binnen het jaar ontslagen. Daarnaast worden 191 jobs van tijdelijken en 221 jobs van inhuur- en interimpersoneel geschrapt.
Philips motiveert zijn beslissing met de terugval van de computerverkoop. En in juli kondigde de nieuwe topman Kleisterlee al aan dat de productie van enkele verlieslatende afdelingen zou worden uitbesteed. Daardoor moeten wereldwijd 10.000 banen sneuvelen bij Philips.

De vakbonden hebben de arbeiders inmiddels opgeroepen geen acties te voeren zolang de onderhandelingen met de directie niet van start zijn gegaan, zegt Tony Castermans van het ABVV. Bij Philips Hasselt werken ruim 2.300 mensen.