Björklund heeft nog weinig zin in interlands

Print
STOCKHOLM - De doorgewinterde verdediger Joachim Björklund zou wel eens zijn laatste wedstrijd voor de Zweedse nationale ploeg hebben gespeeld. "Ik heb niet het gevoel dat ik me nog optimaal kan inzetten voor het nationale team", zei Björklund in een Zweedse krant. Björklund en zijn vrouw verwachten in maart een vierde baby.
De nu 30-jarige Björklund werd op het WK 1994 in de Verenigde Staten nog derde met Zweden. Sinds zijn internationaal debuut, in januari 1992 tegen Australië, speelde hij 78 interlands. Zijn laatste optreden dateert van oktober vorig jaar in een WK-kwalificatieduel in Macedonië.

Björklund zei dat hij wel contact wil houden met bondscoaches Tommy Soderberg en Lars Lagerback en niet uitsluit dat hij nog op zijn beslissing kan terugkomen als de nationale ploeg "acute problemen" ondervindt.

De Zweedse verdediger, momenteel 3 jaar onder contract bij Venezia, kwam in het tussenseizoen over van CF Valencia. Eerder kwam hij uit voor Östers (Zwe), SK Brann Bergen (Noo), Vicenza (Ita) en Glasgow Rangers (Sch).