Kortgeding Davids tegen Blatter op 29 augustus

Print
AMSTERDAM - Het kortgeding dat de Nederlandse international Edgar Davids heeft aangespannen tegen Sepp Blatter, voorzitter van de FIFA, wordt woensdag 29 augustus om 14u bij de rechtbank in Amsterdam behandeld. De voetballer van Juventus eist dat de Zwitser uitspraken over hem rectificeert.
De preses van de FIFA verklaarde op 1 augustus tijdens een tv-interview met de NOS dat er in de dopingzaak rond Davids meer aan de hand zou zijn dan enkel een te hoge nandrolonwaarde. Davids wil dat Blatter zijn uitspraken publiekelijk terugneemt. "De woorden van Blatter zijn de hele wereld rondgegaan", zegt S. Kalff, de Amsterdamse advocaat die Edgar Davids in deze zaak vertegenwoordigt. "Davids wil dat Blatter de schade van die uitlatingen nu wegneemt, via een publieke verklaring met dezelfde impact. Dat kan bijvoorbeeld op televisie of met het sturen van een communiqué naar enkele grote persbureaus."

Blatter heeft tot nu toe alleen via een woordvoerder laten weten dat zijn woorden niet zo bedoeld waren. Davids vindt dat onvoldoende. Bij een dopingtest werd op 4 maart na de wedstrijd tussen Juventus en Udinese een te hoge dosis nandrolon bij Davids gevonden. De Italiaanse voetbalbond en de FIFA legden hem wegens doping een voorlopige schorsing op.