Negen doden bij moordpartij in westen Algerije

Print
Een gewapende bende heeft woensdag in de regio Mascara, 340 kilometer ten westen van Algiers, bij een wegversperring negen mensen de keel doorgesneden en drie anderen verwond. De krant Le Matin heeft dit donderdag gemeld. Het is de derde moordpartij van deze aard in Mascara in augustus.
De groep had rond half acht 's avonds een wegversperring opgeworpen tussen de plaatsen Hassine en Mohammadia, en hield vervolgens een vrachtwagen met passagiers en een personenauto aan. De politie werd snel gealarmeerd, maar de daders wisten te ontsnappen.
Ook bij de twee eerdere moordpartijen hielden de daders voertuigen aan. Op 5 augustus werden vijf herders vermoord en op 12 augustus vonden zeventien personen de dood op de weg tussen Mascara en Relizane.
De krant El Watan meldde dat dinsdag twee personen om het leven zijn gekomen en vijf gewond zijn geraakt bij een bomexplosie in Draa El Had in de regio Jijel, 360 kilometer ten oosten van Algiers.
Sinds 1992 woedt in Algerije een bloedige burgeroorlog tussen fundamentalistische moslims en het regeringsleger. Daarbij zijn inmiddels zeker 100.000 doden gevallen.