Israëlische helikopteraanval op Fatah-lid

Print
Een Israëlische helikopter heeft donderdag in Nablus op de Westelijke Jordaanoever raketten afgevuurd op een auto in een poging een vooraanstaand lid van Yasser Arafats Fatah-beweging te vermoorden. Bij de aanval zijn vier Palestijnen gewond geraakt. Palestijnen schoten met mortieren op een joodse nederzetting, maar niemand raakte gewond.
De Israëlische helikopteraanval was gericht tegen Jihad al-Mussaimi, een belangrijk lid van de Fatah-beweging. Al-Mussaimi, die gewond raakte aan zijn been, zei dat hij er in slaagde uit de auto te springen nadat de eerste raket zijn doel had gemist en voordat de tweede raket werd afgevuurd.

Het Israëlische leger zei dat de aanval was gericht tegen een "zeer ervaren terrorist met veel Israëlisch bloed aan zijn handen". Woensdag mislukte ook al een Israëlische aanslag op twee militanten. Bij die helikopteraanval kwam de 21-jarige activist Bilal al-Ghoul om het leven. De operatie was echter gericht tegen zijn vader Adnan al-Ghoul, die een ervaren bommenmaker van Hamas is, en Mohammed Deif, een belangrijke Hamas-leider.