Preud'Homme kiest voor Lukunku of Aarst

Print
LUIK - Dwergen zijn het niet en met Sneeuwwitje hebben ze geen enkele band. Maar ze zijn wel met zijn zevenen, de aanvallers van Standard Luik. Lukunku, Aarst, Cavens, Vandooren, Goossens, El Yamani en Dimvula. Een beetje te veel van het goede, zou je zo zeggen. Eén voordeel heb je dan wel als trainer: je kan zonder enige moeite een rotatiesysteem hanteren. «Niets van,» klinkt het bij Michel Preud'homme. «De besten spelen altijd. Ook donderdag tegen Skopje.»
BR>
Tijdens de heenmatch in Macedonië, door Standard gewonnen met 0-3, liep Ole-Martin Aarst nog in de spits. Maar drie dagen later in Charleroi, tijdens de eerste competitiewedstrijd van de Rouches, verdween de Noor verrassend naar de bank. «Ik begreep er zelf ook niets van,» aldus Aarst. «Het is zeker niet prettig om het seizoen zo te beginnen. Ik dacht dat ik een degelijke wedstrijd had gespeeld tegen Vardar en plots werd ik uit de ploeg gekegeld. Zonder een woordje uitleg van de trainer.»

Mogelijk staat Aarst donderdag toch aan de aftrap. Als Preud'homme Lukunku rust wil gunnen voor de competiewedstrijd van zondag tegen RWDM. «Aarst of Lukunku, jullie zullen het wel zien,» aldus Preud'homme. «Maar ik zal zeker geen rotatiesysteem toepassen. De besten spelen. Ook tegen Skopje, want dit is een heel belangrijke wedstrijd. We hebben een mooie uitgangspositie, dat besef ik. Daarom moeten we zeker op onze hoede zijn, geconcentreerd aan de aftrap komen.»

Lissabon
Wie precies aan de match zal beginnen, wilde Preud'homme dus nog niet kwijt. «Ach, eigenlijk lig ik er ook niet wakker van,» aldus Aarst. «De competitie vind ik nu het belangrijkste, die wedstrijden wil ik spelen. Maar tot nu toe zat ik op de bank. Misschien zoek ik best andere oorden op.»

Vreemd om dat te horen uit de mond van de spits die na vorig seizoen zeker in Luik móest en wílde blijven. Voor Lukunku was er interesse uit Anderlecht. Goossens mocht zelf naar een nieuwe club uitkijken. En net die twee maakten afgelopen weekeinde het mooie weer op Sclessin, terwijl de Noor naast Preud'homme in de dug-out zat. «Ik vrees dat men me wil terugpakken omdat ik niet naar Sporting Lissabon wilde verhuizen, waardoor niets kon verdiend worden aan mij. Daarom mag ik nu niet opgesteld worden, denk ik. Om me te straffen. Maar dat is toch geen manier van werken, wel?»

Cavens
Ali Lukunku, met drie goals afgelopen zaterdag de held op Sclessin, zou geen problemen hebben met een rotatiesysteem. «Natuurlijk sta je het liefst op het veld,» aldus de aanvaller. «Maar ik ben me er best bewust van dat ik ook op die bank kan belanden. Vandaag speel ik, morgen Ole-Martin en de dag erop weer een ander. In het voetbal moet je dat erbij nemen.»

Michel Preud'homme kan ook opnieuw beschikken over Jurgen Cavens en Gonzague Vandooren. «Als de wedstrijd het toelaat krijgen zij de kans om ritme op te doen,» aldus de Standard-coach. «Maar dat blijft dus afwachten. Ik weet niet hoe lang ze zullen kunnen spelen. We mogen ook niets forceren.»