Aqualibi dag gesloten wegens hoge chloorconcentratie

Print
Zwemparadijs Aqualibi in het pretpart Six Flags is gedurende een etmaal gesloten geweest nadat zwemmers woensdag klachten hadden geuit over prikkelende ogen ten gevolge van een sterke concentratie van chloor in het water. Twee zwemmers moest overgebracht worden naar een ziekenhuis in Ottignies. Donderdag om 17.30 uur werd het zwembad terug geopend.
BR>
Niet alleen enkele zwemmers maar ook de badmeesters ondervonden woensdag irritatie aan de ogen. Het zwembad werd omstreeks 15.30 uur gesloten voor het publiek. Twee slachtoffers werden volgens de directrice van Six Flags onderzocht door de dokter van het pretpark, maar werden uit voorzorg naar het ziekenhuis gestuurd. Dat konden ze na een kort onderzoek weer verlaten.

Het water van de zwembaden van Aqualibi werd woensdag gezuiverd en het zwemparadijs werd weer even geopend voor het publiek. Toen voor de tweede keer een zwemmer irritatie ondervond aan de ogen, werd het zwembad volledig afgesloten. Gedurende de nacht van woensdag op donderdag werd het hele complex gezuiverd en het water vervangen. Donderdagochtend was het probleem nog niet opgelost, waarop een gespecialiseerd bedrijf de zaak kwam onderzoeken. De oorzaak van de problemen ligt volgens de directrice in een combinatie van teveel chloor en polyester dat gebruikt wordt bij werken aan een bassin aan de buitenkant van het complex.