Uitstel zaak MIVB versus Collectief zonder Ticket

Print
Voor de Brusselse rechtbank in kort geding is donderdag opnieuw de zaak uitgesteld waarin de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB 19 personen, vermoedelijk leden van het 'Collectief zonder ticket' ('Collectif sans ticket', CST), dagvaardt, ditmaal tot 5 oktober.
De MIVB wil verkrijgen dat, op dwangsom van 5.000 frank (123.95 €) per vastgestelde inbreuk, de verschillende acties van het Collectif worden verboden. Het gaat onder meer om acties als reizen op de lijnen van de MIVB zonder geldig vervoersbewijs, het wild aanplakken van affiches om de reizigers op de hoogte te brengen van komende acties en het in de stations uitdelen van pamfletten waarop geen verantwoordeljke uitgever vermeld staat.

Het collectief is actief in verschillende Waalse steden en in Brussel. De leden weigeren om voor het gebruik van het openbaar vervoer te betalen omdat ze daar al belastingen voor betalen. Telkens ze zonder ticket op trein of tram worden betrapt, halen de leden van deze feitelijke vereniging een zelfgemaakt pasje boven dat hen zogezegd toegang verleent tot het volledige openbaar vervoersnet.