Zoektocht naar mijn voor Blankenberge gaat verder

Print
De mijnenjager Bellis van de Belgische Marine is voor de kust van Blankenberge nog steeds op zoek naar een mijn of een torpedo die gisteren werd opgevist door een vissersboot. De torpedo of mijn viel echter terug in het water en licht vermoedelijk dichtbij de Interconnector. Dat is een pijpleiding voor gas tussen Zeebrugge en Baxton in Groot-Brittannië.
De Bellis is woensdagavond uit Zeebrugge vertrokken. Momenteel wordt een gebied ter grootte van een vierkante kilometer grondig onderzocht. Het springtuig zou zestig of zeventig centimeter breed zijn en twee meter lang. Volgens de permanentie-officier gaat het om een zenuwslopend werkje omdat er zo dicht voor de kust veel rommel op de zeebodem ligt. Daarenboven is de zichtbaarheid er slecht en is het springtij. Wanneer de operatie ten einde zal lopen, kan nu nog niet worden gezegd. Dat is ook weersafhankelijk.

Het gevaar voor een ontploffing zou echter miniem zijn. De mijn is immers al meegesleept in de netten van het vissersvaartuig en daarna terug in zee gevallen. Om echt te weten hoeveel schade de mijn kan veroorzaken, moet de Marine eerst het mijntype kennen. De Marine heeft ook contact genomen met de ingenieurs van de Interconnector.