WK roeien: Hendrickx-Smulders missen top-12

Print
LUZERN - Björn Hendrickx (KRSN Oostende) en Stijn Smulders (KR Brugge) leverden dinsdag op het WK roeien in het Zwitserse Luzern een sterke wedstrijd af, maar lieten zich in de slotmeters verrassen door de felle laatste halen van de Brazilianen en Slovenen, waarin de Olympische titelverdediger Luka Spik stak.
De Britten Gardner-Lawson, op papier het zwakste team, roeiden alle sportieve logica overhoop. Met een sterke tussensprint kwamen ze vanuit een geslagen positie terug en nestelden zich op de eerste plaats. De Slovenen en Brazilianen voelden het gevaar aan en overrompelden de Belgen, die in de slotmeters geen antwoord wisten te verzinnen op die ultieme aanval van hun concurrenten. De finishfoto was onverbiddelijk: Hendrickx en Smulders moeten straks de C-finale in, waar hen nog hoogstens een 13de plaats wacht.

Woensdag kunnen Wouter Vanderfraenen en Justin Gevaert (KR Brugge) zich voor de halve eindstrijd plaatsen. Zij treffen in hun herkansingsrace de lichtgewichtkampioenen uit China, Australië en Tsjechië. Beide Bruggelingen waren, op de Australiërs na, sneller dan hun tegenstander, zodat de hoop op een 3de Belgisch team bij die laatste 12 wel gewettigd lijkt.