Johan Sauwens begint aan Ronde van Vlaanderen

Print
Johan Sauwens trekt de volgende dagen Vlaanderen rond om steun te vinden voor het niet splitsen van de Volksunie. Gisteren begon zijn ronde in Antwerpen, waar hij de steun kreeg van de provincieraadsleden Gerda Van Langendonck en Koen Pauli en van gemeenteraadslid Luk Lemmens.
BR>
Sauwens trekt de volgende dagen nog naar Sint-Niklaas, Mechelen, Vilvoorde, Leuven, Brugge en Gent op zoek naar lokale steun voor zijn toekomstproject voor de Volksunie. In Antwerpen, waar de ministercarrière van de burgemeester van Bilzen in mei 2001en geleden abrupt eindigde, kreeg hij steun uit de basis. Dat Hugo Schiltz zich bekeerde tot het kamp van Anciaux en dat voorzitter Fons Borginjon zich niet uitspreekt, verontrust Sauwens niet. "Fons Borgignon houdt zich bewust afzijdig, maar als wij vijftig percen tvan d eleden achter ons krijgen, zullen we hem vragen om voorzitter te worden. Ook leden uit andere kampen zullen we vragen om were aan te sluiten, maar de alliantie met ID21 zetten we stop."

Sauwens is ervan overtuigtd dat hij op 15 september d ehelft van de Volkunie-leden achter zich kan hebben. "Wij merken dat we veel bijval genieten bij burgemeesters en gemeenteraadsleden overal in Vlaanderen. Die reageren heel pragmatisch", zegt Sauwens die samen met Kris Van Dijck, Nelly maes en Etienne Van Vaerenbergh de middengroep oprichtte. "De enige winnaars van d eopsplitsig van de Volksunie zijn de andere partijen, in de eerste plaats het vlaams Blok en dan de VLD en de CVP."