Van Dijck hekelt daling van SCK-subsidie

Print
Vlaams volksvertegenwoordiger Kris Van Dijck (VU) is niet te spreken over de beslissing die de subsidie aan het Studiecentrum voor kernenergie (SCK) gespreid over een paar jaar met 100 miljoen vermindert. De ex-burgemeester van Dessel vindt dat de regio voor schut wordt gezet.
BR>
Van Dijck maakt in een boze brief aan staatsecretaris Olivier Deleuze (Ecolo) duidelijk dat hij de beslissing om de subsidies aan het SCK af te bouwen niet aanvaardt. "Dé instelling die moet zorgen dat de nodige kennis in de streek aanwezig blijft en garant moet staan voor de veiligheid, wordt in tegenstelling met de instelling in het Waalse Fleurus afgebouwd", stelt Van Dijck vast. "Dat is niet meer of minder dan de streekeisen over de balk gooien en doen alsof de Kempen geen basisvoorwaarden had."

Van Dijck ziet in de dalende subsidie het bewijs dat de harde lijn waarvoor hij samen met zijn Molse college Sus Luyten (SP) tijdens hun burgemeesterschap koos, de enige goede was. De volksvertegenwoordiger hekelt de houding van hun opvolgers die volgens hem achter de schermen een handje toestaken bij de laatste kernafvaltransporten. Hij hoopt dat het Streekplatform Kempen zich grondig beraadt over de toestand.