K3-meiden willen hulp van Verhofstadt en Michel

Print
De Vlaamse meidengroep K3 vraagt in een open brief aan premier Guy Verhofstadt en minister van Buitenlandse Zaken Louis Michel of ze hun diplomatieke contacten kunnen aanwenden om de waarheid te achterhalen in verband met de arrestatie van Bernadette Moukendy.
BR>
In de Belgische media verschenen onlangs berichten dat Bernadette Moukendy in Congo was gearresteerd. De Congolese vrouw, die als VN-ambassadrice naar België zou komen, werd volgens haar twee broers opgepakt omdat ze weigerde de Congolese straatkinderen uit haar dansgroep te vervangen door kinderen van prominente Congolezen. Indien dit zo is, hoopt de populaire meidengroep dat de Belgische bewindsmannen er naar streven Moukendy vrij te krijgen.

De in België opgegroeide Bernadette Moukendy leerde ter gelegenheid van het bezoek van de premier en Michel aan Congo de K3-hit "Alle Kleuren" aan een groep straatkinderen aan. De Belgische delegatie werd vervolgens in juni op de muziektonen van K3, gezongen door Congolese kinderen, in het Midden-Afrikaanse verwelkomd.

De zangeressen zeggen in de brief "bewogen" te zijn door het verhaal van de arrestatie van Bernadette Moukendy. "Gezien u door deze kinderen zo mooi werd verwelkomd (tijdens de recente Congo-reis, nvdr) en dus ergens een persoonlijke betrokkenheid zult voelen, willen wij u vragen of u uw diplomatieke contacten kunt gebruiken om na te gaan of dit verhaal klopt met de werkelijkheid", vragen Kristel, Kathleen en Karen aan de ministers.

K3 hoopt verder dat Guy Verhofstadt en Louis Michel ervoor zullen streven om Bernadette Moukendy vrij te krijgen en de Congolese straatkinderen naar België te krijgen, zodat ze hier toch nog enkele optredens kunnen verzorgen.