De nieuwe Tarantino: een moeilijke bevalling

Print
Fans van de Amerikaanse filmer Quentin Tarantino zullen nog wat langer op hun honger moeten blijven. Tarantino, wiens laatste film inmiddels al vier jaar oud is ('Jackie Brown' uit 1997), werkt momenteel aan de geweldthriller 'Kill Bill', maar gaat de opnames uitstellen totdat hoofdrolspeelster Uma Thurman is bevallen.
Thurman kwam pas enkele weken voordat met het draaien zou worden begonnen te weten dat zij in (vermoedelijk blijde) verwachting was. Omdat Tarantino niet wil weten van een nieuwe hoofdrolspeelster, zal hij ongeveer tot mei volgend jaar met de cinefiele vingers moeten draaien. De entourage van de regisseur had voorgesteld Thurman te vervangen door Lucy Liu, één van de drie Angels van Charlie. Tarantino houdt het allicht bij Thurman omdat die in zijn bekendste film - 'Pulp Fiction' - zo overtuigend had geacteerd.
'Kill Bill' zal aldus pas in de loop van 2003 in de zalen komen, maar fans hoeven nog niet te wanhopen. Tarantino werkt nog aan een ander project, dat door de zwangerschapsomstandigheden prioriteit kan krijgen. 'Inglorious Bastards' wordt, volgens de cineast, een kruising tussen 'Where Eagles Dare' en 'The Dirty Dozen', met de nazi's als slechteriken van dienst.