Nieuwe Napster eind dit jaar operationeel

Print
De Amerikaanse internet-muziekaanbieder Napster zal eind dit jaar omgevormd zijn tot een abonneedienst. Muziek waarop geen auteursrecht rust zal via Napster nog gewoon kunnen worden geruild. Dat heeft de nieuwe algemeen directeur van het bedrijf, Konrad Hilbers, dinsdag gezegd in zijn eerste toespraak als chef.
De rechter maakte eerder dit jaar een einde aan het aanbieden van beschermde muziek op de website van Napster. Napster besloot zich om te vormen tot een betaalde dienst en trok daarvoor Hilbers aan, een ervaren manager die van de Duitse mediagigant Bertelsmann AG komt. Hilbers zei er zeker van te zijn dat er een waterdicht systeem zal worden gevonden om te voorkomen dat via het nieuwe Napster beschermde muziek toch gratis beschikbaar wordt gesteld. Napster wil haast maken met de reorganisatie van de webdienst omdat gebruikers van de site naar concurrerende bedrijven overstappen.
Hilbers zei nog niet te weten wat een abonnement op Napster gaat kosten. Wel beloofde hij een "revolutie" in de manier waarop de muziekindustrie producten aanbiedt.