Reacties na GP F1 van Hongarije

David Coulthard: «Neem nu maar vakantie»

Marc Cornelissen

BR> BOEDAPEST -

Het wereldkampioenschap werd al vroeg een tweestrijd tussen Michael Schumacher en David Coulthard. Met een derde plaats zag de Schot in Boedapest zijn laatste kans in rook opgaan. Hij moet zelfs nog uitkijken of hij verliest de titel van vice-kampioen aan Rubens Barrichello of Ralf Schumacher. «Ik wist voor de start dat ik moest winnen en dat was bijna onmogelijk. Ik kwalificeerde me voor de eerste startrij naast Michael, maar ik wist meteen dat de derde startplaats van Rubens beter was. Ik stond immers aan de vuile kant van de baan, waar je bijna geen grip hebt. Ik was blij dat ik Rubens terug kon pakken bij de eerste stops, maar bij de tweede verloor ik mijn plaats weer. Ach, Michael had ik toch nooit kunnen pakken. Ik moet hem feliciteren. En ik raad hem aan om de rest van het seizoen vakantie te nemen. Dan kan ik misschien ook nog eens winnen. Dat is het enige dat telt: races winnen. Aan de titel van vice-kampioen hangt immers geen enkele emotie vast.»

Rubens Barrichello: «Trots dat ik erbij ben»

Rubens Barrichello nam in de tweede pitstop David Coulthard te grazen en finishte als tweede. Daarmee verzekerde hij Ferrari van de wereldtitel bij de constructeurs. «In tegenstelling tot wat hier en daar beweerd wordt, maak ik een wonderlijk seizoen mee. Ik ben trots dat ik deel uitmaak van dit team en dat ik mag meedoen aan dit feest. In alle bescheidenheid: sinds ik bij het team kwam, doen we niet anders dan winnen. Dat kan geen toeval zijn.»

McLaren: «We hebben onszelf geklopt»

McLaren-baas Ron Dennis is geen goede verliezer, om het zachtjes uit te drukken. Na de GP van Hongarije hield hij eraan Michael Schumacher en Ferrari beleefd te feliciteren, maar uit diverse uitlatingen van de afgelopen weken bleek toch dat het hem hoog zit. Zo bekloeg hij zich in een Engels magazine erover dat de FIA Ferrari een voorkeursbehandeling geeft. Hij verwees onder meer naar de race op de Nürburgring, waar Ralf Schumacher wel een stop&go kreeg, maar broer Michael niet. «Ik heb een diep wantrouwen tegenover het Hof van Beroep, zoals elk ander team dat heeft. Ik ben niet paranoïde, maar realistisch. Ik ben niet tegen Michael, maar het beeld dat hij de beste is, stoort me. Ik ben ervan overtuigd dat als andere rijders dezelfde misdragingen deden in de starts, ze erger gestraft zouden worden. Ik zie hem graag verslagen worden omdat ik dat

Mister Onklopbaar

-aura niet pik.»

Mercedes-baas Norbert Haug stak de hand in eigen boezem. «We zijn vaker verslagen door onszelf dan door onze concurrenten. Maar we weten dat we onze eigen fouten zelf kunnen vermijden en we zullen dat proberen te doen.»

Overigens heeft McLaren de line-up voor 2002 nog steeds niet bevestigd. «We weten in welke richting het gaat, maar zijn niet klaar om het al uit te leggen.» Geruchten willen dat Hakkinen een tweejarig contract met opslag eist en dat met Jarno Trulli gepraat wordt. McLaren zou ook twee nieuwe testrijders zoeken.