Cultuurmarkt Vlaanderen duikt 'Plots' op in Antwerpen

Print
De 6e editie van de Cultuurmarkt van Vlaanderen vindt dit jaar plaats op zondag 26 augustus in Antwerpen. Het evenement waarbij allerlei culturele instellingen en ensembles de kans krijgen om hun nieuwe seizoen voor te stellen, speelt zich af in het oude stadscentrum en op het Zuid.
Voor deze editie van de Cultuurmarkt werd grotendeels vastgehouden aan het bestaande concept. De belangrijkste vernieuwing is de invoering van de 'Plots'-momenten, Plaatsen Om Te Spreken, Plaatsen Om Te Showen, Plaatsen Om Te Spelen. Zij vormen de verbinding tussen de twee centra waar de Cultuurmarkt zich afspeelt, het Oude Stadscentrum en het Zuid.
Op vier podia zullen 18 artiesten 'plots' opduiken en de voorbijgangers van de Cultuurmarkt even laten stilstaan op hun weg tussen beide locaties in voor "een moment van verdieping, esthetische beleving, ethische verwondering dat jou grijpt, plots". Onder meer An Nelissen, De Vieze Gasten, fABULEUS, Stefan Perceval, Bart Plouvier en Bart Moeyaert tekenen present.

Verder houdt de Cultuurmarkt van Vlaanderen zich aan het vertrouwde recept. Zo komen er 192 infostands met allerlei informatie over culturele evenementen, organisaties en ensembles. De mooiste stand wordt beloond met de Publieksprijs ter waarde van 25.000 frank (619,73 euro). Daarnaast zijn er 183 optredens op 16 verschillende locaties in de stad, van film en literatuur over ballet, dans en theater tot rock, wereldmuziek, jazz en klassieke muziek.
Een kleine greep uit het grote aanbod: de musical Kuifje - De Zonnetempel, Ben - De Musical, Troisseur, Jaune Toujours, Karel Vingerhoets, Anton Walgrave, AngelicO, DobroJean, Jaman, Kris Dane, Soul4You, Kris Struyven, Nigel Williams, en Tom Lanoye. De Cultuurmarkt van Vlaanderen, zondag 26 augustus, Stadscentrum Antwerpen en het Zuid.
Meer info op 03/220.81.11 of op www.cultuurmarkt.be