Rouwende Bono U2 bewijst overleden vader laatste eer tijdens concert

Print
U2-zanger Bono Vox heeft dinsdagavond een optreden in Londen laten doorgaan om de laatste eer te bewijzen aan zijn even tevoren overleden vader Bob Hewson, zo heeft de Britse pers bericht. De vader van Bono is dinsdag op 75-jarige leeftijd aan kanker overleden. Zijn zoon waakte bij hem.
Tijdens het optreden in het beroemde Earl's Court knielde de in het zwart uitgedoste zanger en maakte hij een kruisteken, zo berichtte The Sun. "Ik wil mijn vader bedanken dat hij me deze stem heeft geschonken", zei Bono, echte naam Paul Hewson, voordat hij het nummer Kite over leven en dood ten overstaan van 17.000 fans opdroeg aan Hewson senior.

Bono (41) vloog na afloop van concerten van de Elevation-wereldtournee geregeld naar Dublin om tijd door te kunnen brengen met zijn stervende vader. Hij sliep dan in een belendende kamer in het Beaumont Ziekenhuis. Tijdens recente concerten droeg Bono het nummer Kite ook al op aan zijn vader. Hij deed dit bijvoorbeeld ook onrechtstreeks in Antwerpen.
De zanger verloor 27 jaar geleden reeds zijn moeder Iris en heeft nog een 47-jarige broer, Norman.

De dood van Bob Hewson heeft voor zover nu bekend geen gevolgen voor het verloop van de Elevation 2001 tour. Zaterdag sluit U2 de concertenreeks af in Ierland. Voor het eerst in vier jaar geven ze dan weer een optreden voor een groot publiek in hun thuisbasis. Locatie is Slane Castle, even buiten de Ierse hoofdstad Dublin.