Kledinggigant 'Zara' opent deuren in Hasselt

Print
'Zara', de Spaanse kledinggigant, opent eind dit jaar de deuren op de hoek van de Hoogstraat en de Botermarkt in Hasselt. Meteen de 14de vestiging van Zara in België. Hasselt stond al langer op het verlanglijstje, maar nooit werd het geschikte pand gevonden.
Als alles meezit, opent Zara haar vestiging in Hasselt in de eindejaarstijd. Voorgangers op die locatie waren al P&C, Blokker, een wafelkraampje én uiteraard Grand Bazar. «We zullen het gelijkvloers en de eerste etage gebruiken voor onze commerciële doeleinden,» klinkt het bij Zara-Benelux. «Boven ontwikkelen we, zoals de stad voorschrijft, de nodige woongelegenheid. Drie loften komen er op de bovenverdieping, die afzonderlijk toegankelijk zullen zijn. Voor ons komt dat zelfs niet eens slecht uit, omdat de totale oppervlakte van het gebouw veel te groot was voor onze bedoelingen.»

Zara zag de provinciehoofdplaats al langer zitten, maar vond geen geschikte plek om een winkel neer te poten. «We kozen eigenlijk al een hele tijd geleden voor Hasselt. Hadden we een geschikt pand gevonden, was Zara ook al veel langer in deze unieke modestad aanwezig. Maar de zoektocht heeft langer geduurd dan we eigenlijk dachten. In Hasselt denken we een publiek met smaak aan te treffen. Het is een belangrijk centrum in de regio en ver daarbuiten. Uiteraard willen we als groep daarbij horen.»