Staking bij bedrijf HVE in Overpelt

Print
Bij het bedrijf HVE (Huron Valley Europe) in Overpelt hebben 60 van de 80 werknemers sedert afgelopen vrijdag het werk neergelegd omdat de directie één tijdelijk contract weigert te verlengen. Het nieuws werd pas woensdag door vakbondsafgevaardigde Theo Vangompel van het ACV bekendgemaakt nadat de onderhandelingen met de directie waren afsprongen.
De werknemers van HVE blokkeerden woensdagmiddag de hoofdingang van het bedrijf. Ook de vrachtwagens van het bedrijf Union Minière, dat op hetzelfde terrein als HVE gevestigd is, werden tegengehouden. De stakers zijn inmiddels met Union Minière overeengekomen om enkel de werknemers van HVE de toegang tot de bedrijfsterreinen te ontzeggen.

De personeelsleden van HVE zijn vooral ongerust over de toekomst van andere personeelsleden met een tijdelijk contract en eisen van de directie dat ze tegen eind september met een globaal plan voor de dag komt. Het plan zou idealiter moeten voorzien in een verlenging van een aantal tijdelijke contracten, met de eventuele invoering van technische werkloosheid.

HVE is een recuperatiebedrijf van non-ferrometalen zoals koper en zink van auto's. Bij HVE werken in totaal 80 personeelsleden. Zolang er geen akkoord met de directie wordt bereikt, wordt er verder gestaakt.