Ford roept 730 Mondeo's terug in België

Print
De directie van Ford Genk zal 730 Mondeo's die uitgerust zijn met een cruisecontrole preventief terugroepen in België. De maatregel werd al eerder bekendgemaakt maar pas woendag kon woordvoerder Wilfried Baeken van Ford Genk er een precies aantal op kleven.
Dinsdag raakte bekend dat de directie van Ford in Duitsland 2.834 Mondeo's zal terugroepen vanwege een kwaliteitsprobleem met de zogenaamde cruisecontrole, een systeem waarmee automobilisten een constante snelheid kunnen programmeren zonder gas te geven. Baeken zegt dat het om een geïsoleerd aantal Mondeo's gaat die werden gemonteerd in de Fordfabrieken in Genk. Daar worden uitsluitend Mondeo's geproduceerd. "Door een fout bij de installatie van het cruisesysteem bestaat het gevaar dat er waterinsijpeling ontstaat waardoor het systeem zou kunnen oxideren", aldus Baeken. Totnogtoe gebeurde nog geen enkel ongeval voor met een Mondeo die uitgerust is met een cruisecontrole.
De preventieve terugroepactie wordt door de concessiehouders gecoördineerd. Klanten krijgen eerstdaags een brief van Ford in de bus. De dealers zullen de klanten vervolgens persoonlijk contacteren met de vraag om hun voertuig te laten controleren op mogelijke defecten.