Philips: "zo weinig mogelijk naakte ontslagen"

Print
De directie van de elektronicareus Philips wil in Hasselt zoveel mogelijk naakte ontslagen vermijden. Dat heeft woordvoerder Julien Michiels (f) van Philips België gezegd. "Als directie zullen we alleszins proberen te vermijden om tot naakte ontslagen over te gaan. Verdere onderhandelingen met de vakbonden zullen nog moeten uitwijzen hoe we de ontslagen op een zo menswaardige manier kunnen laten verlopen, maar we denken alvast aan brugpensionering en het aanmoedigen van de 180 betrokken werknemers met een vast contract om vrijwillig te vertrekken", aldus Michiels.
De woordvoerder wenst ook een onderscheid te maken tussen de 180 aangekondigde ontslagen en de 191 contracten van tijdelijke duur en 221 contracten van derden die niet meer verlengd zullen worden. "De werknemers in die laatste twee categorieën staan niet in het personeelsregister van Philips ingeschreven en worden dus niet ontslagen. Voor de meesten onder hen loopt hun contract eind dit jaar af en Philips zal die ook niet meer verlengen".
Volgens de directie waren de 180 ontslagen in Hasselt noodzakelijk om de opgebouwde expertise op het vlak van multimediale toepassingen niet verloren te laten gaan en om op een flexibele manier te kunnen blijven inspelen op de "grillige markt" van de toeleveringssector voor de pc-industrie.